The Power – 21 inspirerende citaten

Rhonda Byrne  heeft al jaren geleden een nieuw boek uit na haar bestseller, The Secret. Of je nu op zoek bent naar een klein duwtje in de rug, je passie achterna wil gaan, of een fijn, zinvol leven wil leiden, Rhonda vertelt hoe je je gevoelens onder controle kan krijgen, kansen te herkennen en zo de schepper van je eigen leven te zijn.

Wat is er zo belangrijk? De schrijfster vertelt waarom motivatie en inzet nodig zijn om je doelen te bereiken. Zonder inzet en inspanning blijft succes ongrijpbaar, zelfs voor de meest geoefende geesten onder ons.

Er zijn vele boeken geschreven over de wet van aantrekkingskracht, en nog steeds is het thema in deze tijden van onzekerheid en (economische) crisis een ‘hot item’. En terecht, je kan er absoluut je voordeel mee doen.

Het boek leest makkelijk weg en er staan een aantal inspirerende zaken in als je op zoek bent naar inspiratie, motivatie en innerlijke rust.

Hieronder vind je 21 van haar uitspraken (vrij vertaald)

1. Het leven wordt verondersteld leuk te zijn. Als je plezier hebt in je leven, voel je je goed en komen er vanzelf mooiere dingen op je pad. Je leven serieus nemen is iets heel anders dan je zelf (te) serieus nemen. Relativeer en maak plezier.

2. Blijf niet hangen in het verleden. Laat de dingen los die je niet leuk vond aan je kindertijd, en bewaar de goede herinneringen. Voed je met positieve gevoelens over mensen en vervlogen tijden.

3. Als je vrolijk voelt, straal je plezier uit en zo verzamel je leuke situaties en blije mensen om je heen, waar je ook naar toe gaat. Van de kleinste ervaring, zoals het horen  van je favoriete liedje op de radio, tot een grotere ervaring zoals het krijgen van een promotie – alle omstandigheden zijn het resultaat van je ervaringen op je gevoelens van blijdschap.

4. Het leven overkomt je niet, het leven reageert op je.Back to Buddha

5. Veel mensen beseffen niet hoe groot de impact is van positieve gevoelens. Gevoelens zijn vaak een reactie op wat er met je gebeurt. Weinig mensen staan stil bij het feit dat je goede gevoelens zelf kan oproepen.

6. Elke seconde is een kans om je leven te veranderen, want elk moment kun je de manier waarop je je voelt veranderen. Jij beslist zelf hoe je je voelt.

7. Het verschil tussen iemand die worstelt met het leven en iemand die een geweldig leven heeft komt neer op een ding:  houden van. Degenen die houden van het leven kunnen positieve gevoelens en ervaringen oproepen die nog niet zijn gebeurd. Zij zien sneller de mogelijkheden die het leven ze biedt en maken er ten volle gebruik van.

8. Gebeurtenissen in je leven staan voor je klaar terwijl ze nog niet zichtbaar voor je zijn. Je maakt ze zichtbaar door de krachten van het universum te benutten en door te voelen en te ervaren dat jij zowel de ontvanger als de schepper bent van je leven.

9. Wat in je magnetisch veld gebeurt  is het aantrekken van gelijksoortige energie, dus hoe meer liefde je uitstraalt, hoe meer macht je hebt om liefde in je leven aan te trekken.

10.  Jij hebt de leiding over je geest, je eigen denken. Zodra je ego de leiding neemt blijf je druk bezig met het verkrijgen van meer controle en macht. Je gedachtestroom neemt alleen af als je er niet om maalt dat je gedachten er gewoon zijn. Met loslaten komt rust in je hoofd.

13. Als iets goeds in je leven gebeurt wees dan dankbaar. Het maakt niet uit hoe klein het ook is, zeg dank je wel. Het zijn allemaal dingen die het leven je gunt.

14. Je verbeelding is echter dan je denkt, want de wereld die je ziet komt voort uit wat je denkt en gelooft. Wat je gelooft en voelt wat waar is, zal de realiteit worden in je leven.

15. Wat je denkt, voelt en vertelt over je zelf, of het nu goed of slecht is, wordt het verhaal van je leven. Dus begin uit te dragen en te ervaren dat je een super leven hebt, en de wet van aantrekking moet ervoor zorgen dat je het ontvangt.

16. Als je je niet goed voelt en je wilt veranderen hoe je voelt, of je wil je gevoelens simpelweg naar een hoger niveau tillen: maak dan in je hoofd een lijst met dingen waarvoor je dankbaar bent in je leven.

17. Wat betekent het om gezond te zijn? Je denkt misschien dat gezond zijn betekent dat je niet ziek bent, maar gezond is veel meer dan dat. Als je je moe voelt, en slechte zin hebt vandaag, dan ben je niet (volledig) gezond.

18. Gezond zijn is hetzelfde gevoel hebben als veel jonge kinderen. Kleine kinderen barsten van de energie elke dag, hun lichaam voelt licht en flexibel. Bewegen gaat moeiteloos. Ze lopen licht op hun voeten en ze zijn blij, vrij van zorgen en stress. Ze slapen diep en rustig elke avond, en als ze wakker worden zijn ze volledig vernieuwd, alsof ze een heel nieuw lichaam hebben. Ze kijken uit naar een nieuwe dag. Kijk naar kleine kinderen en je zult zien wat gezond zijn werkelijk betekent. Het is de manier die je moet gebruiken om zelf  te voelen en te ervaren. Met een open blik, zonder zorgen over de toekomst.

19. Wat je gelooft over je lichaam, geloven je cellen ook. Ze zijn een verwezenlijking van jezelf. Je kan ze niet dwingen tot iets waar je zelf niet in gelooft.

20. Dankbaarheid zijn is de manier om het goede in je leven te bevestigen, zeg dank je wel voor je gezondheid, elke dag.

21. Eet bewust, kijk naar wat je eet of drinkt en voel liefde en dankbaarheid. Alles wat je tot je neemt wordt namelijk ook deel van jou. Wat je er in stopt komt er ook weer uit.

Back to Buddha
Mei 2018